Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Sijainti: Pääsivu / Oriasema / Sammaliston orit 2022 / Sternkönig
Sandro Hit Sandro Song Sandro
Antenne II
Loretta Ramino
Lassie
Acoriana Coriano Corrado
Option
Antina Sandro
Antenne

Sternkönig

Oldenburg-ori s. 2001
Tumma ruunikko, sk. 169 cm
Oritesti (30 pv) Münster 2004
Kantakirjattu I-palkinnolla 43 p.
AB-palkittu 2011
Sternkönig
Sternkönig
Sternkönig
Sternkönig

Sternkönig on tyypiltään erittäin jalo ori. Se on suorittanut oritestinsä erittäin hyvin tuloksin, joista selkeästi tulee esiin sen erinomainen luonne ja ratsastettavuus. Suomessa ori sai tyypistään komeat 10 pistettä!

Sternkönigin on kasvattanut PSI-yhtiöihin kuuluva siittola Gestüet Lewitz. Kantakirjauksen jälkeen ori on myyty ensisijaisesti ratsastuskäyttöön.

Sternkönigin isä Sandro Hit ei juuri esittelyjä kaipaa. Se on ori, joka rikkoo tällä hetkellä kaikkia niitä ennätyksiä joilla siitosoreja voidaan mitata. Se voitti kuusivuotiaiden kouluhevosten Bundeschampionaatin 1999, sekä oli samana vuonna nuorten hevosten maailmanmestari. Vuonna 2000 ori valittiin parhaaksi nuoreksi siitosoriiksi. Sandro Hitillä on tänä päivänä Saksassa jo lähes 120 kantakirjattua orijälkeläistä ja sen on voitu todeta sopivan yhteen hyvinkin erilaisten tammojen kanssa. Sen jälkeläiset ovat perineet valtaosaltaan kaikki ne piirteet,  jotka tekevät Sandro Hitistä itsestään niin erinomaisen. Ne ovat hyvin liikkuvia, ryhdikkäitä, erittäin ratsastettavia ja kauniita. Sandro Hitin emä Loretta on todellinen ”oriiden tuottaja”, se on emänä myös Don Schuffrolaiselle Diamond Hitille ja Royal Dancesta olevalle Royal Hitille.

Sternkönigin emän suku on erittäin mielenkiintoinen. Emänisä Coriano lukeutuu Holstein Verbandin kärkiperiyttäjiin. Sillä on 13 kantakirjattua orijälkeläistä ja tammajälkeläiset ovat esiintyneet toistuvasti menestyksekkäästi tammanäyttelyissä. Huutokaupoissa jälkeläisistä on maksettu huippusummia. Toinen varsin kiinnostava nimi emälinjassa on tamma Antenne, joka on itse menestyksekkäästi kilpaillut kansainvälisellä tasolla. Sen tytär Antenne II esiintyy myös Sandro Hitin isän Sandro Songin emänä. Antenne II löytyy myös Jessica Kurtenin ratsastaman orin Lord Lancerin suvusta emän emänä. Antennen tammaperheestä tulevat myös oriit Lancaster (i. Lancer II), Ramin (i. Ramiro) ja Restorator (i. Rembrant).

Sternkönigin ensimmäinen varsaikäluokka syntyi 2007. Varsat ovat hyvin isänsä tyyppiin tulleita. Luonteeltaan ne vaikuttivat varsin rohkeilta ja itsenäisiltä. RJL:n Shownäyttelyn parhaaksi maitovarsaksi valittiin saksalaisten tuomareiden toimesta Kyrö Stronger (ei Florestan)). Ori on jo kahden ikäluokan perusteella saavuttanut jalostusarvokirjain AB-palkintoon vaadittavat jälkeläisnäytöt. Kyvyt Esiin-finaaleissa ovat sijoittuneet Hagels Sparkling Emerald (ei.Havel) toiseksi askellajeissa 2009, Kyrö Stonger toiseksi askellajeissa 2010, Firecap Diorgina (ei. Blue Horse Don Schufro) askellajeissa toiseksi 2011, Pinkstern (ei. Swift) hypyissä toiseksi 2012. Laatukilpailussa parhaiten on menestynyt Hagels Sparkling Emerald, joka sijoittui 2011 neljäönneksi. Samana vuonna Hagels Star Diamond sijoittui (ei.Master) sijoittui yhdeksänneksi. Vuoden 2016 Breeders Prize kilpailun voitti Hagels Tiffany ratsastajanaan Stella Hagelstam ja vuoden 2017 kilpailukauden avasi PSG-voitolla Hagels Amazing Shine niin ikään Stella Hagelstamin ratsastamana.

Kenttäratsastuksessa on kansainvälisesti menestynyt ST Stacy, jolla on sijoituksia CSI**-kilpailuista sekä PM-hopeaa Ann-Niina Kiviniityn ratsastamana. Sittemmin tamma on myyty saksalaiselle Gesa Staasille, joka voitti 2017 Stacyn kanssa nuorten ratsastajien EM-joukkue kultaa ja henkilökohtaisen hopea-mitalin.


Valitettavasti nuoruusvuosilta peräisin olevan vanhan vamman löytyminen on sulkenut pois orin kilpailukäytön. Ori on kuollut 2018.

VAIN PAKASTEENA. Tiedustele asemalta.

STERNKÖNIG ORIPARAATISSA 2015

KATSO VIDEOESITTELY STERNKÖNIGIN JÄLKELÄISISTÄ