Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Sijainti: Pääsivu / Oriasema / Sammaliston orit 2022 / Don Laurie
Don Schufro Donnerhall Donnerwetter
Ninette
Fiesta Pik Bube
Fabia
Laura Lauries Crusador xx Welsh Pageant xx
Square Note XX
Anka Absatz
Adelsbuch

Don Laurie

Oldenburg ori s. 1999
Rautias sk. 167 cm
Oritesti 121,37 koulu 133,79 esteet 102,80
Kantakirjattu I-palkinnolla 41 p.
Don Laurie
Don Laurie
Don Laurie

 

"Kasvattaminen on ajattelua sukupolvissa" todetaan vanhassa saksalaisessa perimätiedossa. Tämä pitää paremmin kuin hyvin paikkansa katsottaessa Don Laurien sukutaulua. Se on mallikappale kouluhevosjalostuksesta parhaimmillaan.  Jalostustyöstä joka on synnyttänyt loistavia urheiluhevosia ja jalostusyksilöitä sukupolvesta toiseen.

Don Laurie on ryhdikäs ja elegantti ori, jolla on erittäin ilmeikäs pää. Sillä on erittäin yhteistyöhaluinen luonne ja laadukkaat liikkeet.

Don Laurien isä on Don Schufro, joka on 2007 seitsemättä kertaa maailman kouluperiyttäjälistan ykkönen. Isän isä Donnerhall isän emän isä Pik Bube I . Kultainen yhdistelmä Donnerhall-Pik Bube I on siis myös tässä taustalla.

Don Laurien emänisä Lauries Crusador xx valittiin 2006 "Vuoden Hannover-oriksi", ollen ensimmäinen täysverinen joka sai tämän arvonimen. Lauries Crusador kuuluu niiden harvojen periyttäjien joukkoon, joilla on useita GP-tasolla kilpailevia jälkeläisiä.

Don Laurien emä Laura on Weltmeyerin puolisisar emän puolelta. Emänemä Anka on yksi Hannnover-jalostuksen menestyneimmistä tammoista ollen kuuluisan Weltmeyerin emä.

Don Laurie on hyväksytty jalostukseen Oldenburgin, Hannoverin, Westfalenin sekä Süd Deutsche Verbandin kantakirjoihin. Se on myös hyväksytty Ruotsissa SWB-jalostukseen. Oriin jälkeläisindeksi kouluratsastuksessa on 132.

Oriin Saksassa syntyneistä jälkeläisistä Don Vino on menestynyt GP-tasolla ja Doreen S***. Ruotsissa syntyneistä kahdesta ikäluokasta kilpailee useita jälkeläisiä vaativalla tasolla.

Don Laurien ensimmäinen varsaikäluokka Suomessa syntyi vuonna 2009. Varsat ovat hyvin liikkuvia ja elegantteja. Luonteeltaaan ne ovat eritäin yhteistyöhaluisia ja mielyttäviä. Menestyneimpiä ovat Hagels Lucky Victoria, joka voitti 5-vuotis Derbyn 2016 sekä Supreme 5-vuotis Campionaatti sarjan ollen finaalissa 3. Don Juan oli 2015 Superme 7-8-vuotis Championaatin finaalissa 2. Sen ura on jatkunut nousujohteisesti GP-luokiin omistajansa Maisa Torkkolan ratsastamana. 2019 5-vuotis Derbyn kakkonen oli Don Diablo (ei. De Gaulle) Katariina Torkkolan ratsastamana.

Myös useita muita Don Laurien jälkeläisiä on kilpaillut kansallisissa koululuokissa.

 

Hinta 290 € + varsamaksu 600 €

WFFS negatiivinen


 

ST Don Noir                     4v. Don Laurielainen