Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Sijainti: Pääsivu / Oriasema / Aiemmin vaikuttaneet orit / Lordanos Roi
LORDANOS LANDOS LORD
UTA V
W-ASHLEY AHORN Z
SOFIA
NORBELLE NOBLE ROI XX WINDWURF XX
NAGAIKA XX
LARINA LOEWEN AS
LUSETTA

Lordanos Roi

Hannover-ori s. 2004
Rautias
Kantakirjattu I-palkinnolla.
Lordanos Roi
Lordanos Roi
Lordanos Roi
Lordanos Roi

Lordanos Roi on erittäin hyvätyyppinen ja hyvin liikkuva nuori ori, jonka luonne on itsevarma ja rauhallinen. Lordanos Roin isä, holstein-ori Lordanos (stamm 776), on yksi aikamme menestyksekkäimmistä esteperiyttäjistä. Se itse kilpailee nuoren Janne Sosathin ratsastamana tuloksekkaasti vaikeissa luokissa. Jälkeläisiinsä se periyttää juuri samaa suorituskykyä ja yhteistyöhalukkuutta kuin sillä itselläänkin on urheiluhevosena. Jälkeläiset ovatkin menestyneet erinomaisesti niin urheilussa kuin jalostuksessakin. Bundeschampionaatissa on nähty jo useina vuosina totuttu näkemään Lordanoksen jälkeläisiä kärkisijoilla. Vuosi 2006 oli todella ennätyksellinen: kaikkiaan 18 jälkeläistä kvaalasi itsensä Warendorfiin. Parhaiten menestyi Lex Lugar (ei. Landadel) ollen vara-champion. Vuoden 2004 6-vuotiaiden finaalissa oli mukana neljä Lordanoslaista, joista championiksi taisteli itsensä Lumos (ei. Noble Roi). Vuonna 2005 suurta ihastusta ansaitsi 5-vuotiaiden finaalissa Lucca, vain 15-vuotiaan Anneke Willharmin ratsastamana.

Yli 20 kantakirjatun oriin isänä on Lordanos lunastanut odotukset myös jalostusperiyttäjänä. Joukossa on mm. Lordeus (ei. Goldstern), kakkonen 2004 Oldenburgissa, Legolas (ei. Silvester), prämie Holsteinissa 2005 ja Lissabon (ei. Sion) jonka oma poika Lissacor palkittiin prämiellä 2006 NRW-kantakirjauksessa.

Lordanos Roin emänisä Noble Roi xx on yksi onnistuneimmin saksalaiseen puoliverijalostukseen käytetyistä täysverioreista. Sen jälkeläiset ovat ollet erittäin liikkuvia ja jo oriin ensimmäisestä varsavuosikerrasta palkittiin 25 varsaa prämiellä. Kantakirjattuja orijälkeläisiä on kolme, tunnetuin on Hauke Lutherin ratsastamana kansanvälisestikin GP-tasolla menestynyt ori Noble Champion. Noble Roin jälkeläiset ovat menestyneet erinomaisesti urheilussa kilpaillen vaikeissa luokissa niin esteillä kuin kouluratsastuksessakin.