Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Sijainti: Pääsivu / Oriasema / Aiemmin vaikuttaneet orit / LISSABON
Lordanos Landos Lord
Uta V
W-Ashley Ahorn Z
Sofia
K-Costa Nord Landor S Landadel
Fureida 2
K-Costa Rica Corofino
La Toya

LISSABON

Oldenburg-ori, s. 2011
Ruunikko, sk. 170 cm
Kantakirjattu FWB 1-jalostusluokka
LISSABON
LISSABON
LISSABON
LISSABON

Lissabon kantakirjattiin 2014 FWB-jalostukseen 1-jalostusluokkaan ja valittiin oripäivien parhaaksi oriiksi! 2016 Lissabon teki suorituskyvynkokeen ja sai astutusluvan vuosiksi 2016-2020. Oria kehuttiin yhteistyöhaluiseksi suuren kapasiteetin omaavaksi urheiluhevoseksi, jolla on erinomainen laukka.

Lissabon edustaa erttäin hyvää urheiluhevostyyppiä ollen sopusuhtainen ja jalo. Sillä on ilmeikäs pää, hyvä kaula ja lihaksikas runko. Se liikkuu irtonaisesti ja kevyesti ja laukassa on hyvä rytmi. Käynti on tahdikasta ja matkaavoittavaa.

Lissabonin isä holstei-ori Lordanos on yksi aikamme (stamm 776) menestyksekkäimmistä esteperiyttäjistä. Lordanos on itse kilpaillut omistajansa Gerd Sosathin lisäksi perheen lasten Hendrikin ja Jannen kanssa tuloksekkaasti vaikeissa luokissa ja se periyttääkin jälkeläisiinsä juuri sitä samaa suorituskykyä ja yhteistyöhalukkuutta kuin sillä itselläänkin on urheiluhevosena.Se on oman kilpailuuransa aikana saavuttanut lukemattomia voittoja ja sijoituksia aina nuortenhevosten luokista GP-tasolle saakka.

Lordanos on lunastanut paikkansa yhtenä nykypäivän menestyneimpänä jalostusorina. Sen jälkeläiset ovat menestyneet niin urheilussa kuin jalostuksessa. Lordanoksen jälkeläisindeksi on 144, ja sillä on yli 20 jalostukseen hyväksyttyä poikaa. Bundeschampionaatissa on totuttu jo useina vuosina näkemään Lordanoksen jälkeläisiä kärkisijoilla. Sen jälkeläisistä yli 40 on kilpaillut vaikeissa luokissa ja usealla huippuratsastajalla kuten Rodrigo Pessoalla ( Let's Fly) Marco Kutscherilla (Leasing) Meredith Michaels-Beerbaumilla (Lou) on oma Lordanoslaisensa. Hampurin Derbyn voitti Carsten-Otto Nagel oriilla Lex Lugar (Lordanos- Landadel) vuonna 2010.

Lissabonin emänisä Landor S on sekin poikkeuksellisen menestynyt sekä urheilussa että jalostuksesa. Landor S jälkeläisiä kilpailee vaikeissa luokissa yli 120. Menestyneimmät aivan maailman huipulla kuten Lontoon olympiamitalisti Blue Loyd (Cian O'Connor). Jälkeläisten voittosumma oli vuoden 2013 lopppuun mennessä yli 1,55 miljoonaa euroa. Jalostukseen Landor S:n poikia on hyväksytty tähän mennessä yli 40.

Lissabonin emä tulee yhdestä holstein-jalostuksen menestyneimmästä tammalijasta 104 a. Tämä tammalinja on  tuottanut lukemattomia menestyneitä urheiluhevosia kuten vuoden 2009 EM-hopeamitalisti Corradina. Jalostusoreja tästä tammaperheestä on syntynyt yli 50 mm. Contendro I ja II, Chico´s Boy. Emä K-Costa Nord on itse ollut Briljantring-tamma Oldenburgin Eliitti-tammmanäyttelyssä.

Hinta 2017 astutusmaksu 290 €, varsamaksu 500 €

Katso VIDEO