Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

FüRST HEINRICH FLORESTAN I FIDELIO
RAUTE
DAWINA DONNERHALL
WIBKE
PIKOS GRÄFIN PIK LABIONICS PIK BUBE
AKROBATIK
GRÄFIN GRUNDSTEIN I
DEMUT

Fernet

Oldenburg-ori s. 2003
Musta, sk 163 cm
Kantakirjattu II-palkinnolla, 38 p.
Fernet
Fernet
Fernet
Fernet
Fernet

Fernet on huippusukuinen Oldenburg-ori, joka ihastuttaa itsevarmalla olemuksellaan ja erittäin ryhdikkäällä liikkumisellaan. Sillä on kolme erinomaista askellajia ja jo pikkuvarsana se voitti Hagenerin Fohlenchampionaatin. Ori on kilpaillut menestyksekkäästi nuorten hevosten luokissa ja osallistui Nuorten Hevosten MM-kilpailuihin Verdenissä 2008 ja 2009. Vuonna 2008 sijoitus oli finaalissa upeasti kymmenennes. Oriin kilpailu-ura on edennyt nousujohteisesti ja sillä on jo voittoja ja sijoituksia Intermediadre- ja Prix St Georges-tasolta. Ori asuu ja kilpailee Tanskassa olympiaratsastaja Mikaela Lindhin luona.

Fernetin isä on nuorten hevosten maailmanmestari Fürst Heinrich. Huolimatta varsin lyhyeksi jääneestä siitosurastaan ehti tämä ori muodostua periyttäjälegendaksi. Sen ensimmäiset jälkeläisikäluokat osoittautuivat välittömästi menestyksiksi koko Saksassa, voittaen varsanäyttelyitä ja keräten huippuhintoja varsahuutokaupoissa. Ennätykselliset 20 oria kantakirjattiin kahdesta ensimmäisesta kolmivuotisikäluokasta, mukana mm. voittajaori Oldenburgissa ja kaksi kakkossijaa Oldenburgissa ja Westfahlenissa.

Emänisä Pik Labonics kuuluu oman ikäluokansa johtaviin periyttäjiin. Sen jälkeläiset ovat menestyneet sekä siitoksessa että urheilussa aina vaikeisiin luokkiin saakka. Emälinjasta löytyy meille suomalaisillekin tuttu Grundstein I, monipuolinen arvostettu suoritusperiyttäjä, jonka veri on erittäin toivottua ja arvostettua tammalinjoissa. Emän emä Gräffin on itse kilpaillut vaativalla tasolla ja emän sisko St pr St Lucille on emä Oldenburgissa, Westfalenissa ja Rheinlandissa hyväksytylle oriille Priano joka on kilpaillut vaikealla tasolla sekä koulussa että esteissä.

Fernetin ensimmäiset varsat syntyivät Saksassa 2007. Näistä hyväksyttiin Eliitihuutokauppan ensimmäiset jo varsoina ja 2011 myytiin tamma Anka Oldenburg-huutokaupassa toiseksi kalleimpana hevosena Amerikkaan.

Fernet on osoittanut periyttävän erittäin vahvasti voimakasta liikettään, tummaa väriään ja poikkeuksellisen hyvää hyppykykyä. Lähes kaikki sen Kyvyt Esiin karsinnoissa esitetyt varsat ovat saavuttaneet finaaliin oikeuttavat pisteet. Vuonna 2010 Rizferal (ei. Rotschild) sijoittui askellaji-finaalissa toiseksi ja 2013 Fernand (ei. Domplatz) neljänneksi. Toistaiseksi parhaiten menestynyt jälkeläinen on Rizferal, joka voitti  5-vuotis Derbyn 2013.

Käytettävissä vain pakasteena.

Hinta 250 € (sisältäen 2 siemennysannosta) + varsamaksu 600 €.