Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Sijainti: Pääsivu / Oriasema / Aiemmin vaikuttaneet orit / American Patrol xx
Lagunas xx Ile De Bourbon xx Nijinsky xx
Roseliere xx
Liranga xx Literat xx
Love in xx
Anima xx Surumu xx Literat xx
Surama xx
Amorosa xx Frontal xx
Allia xx

American Patrol xx

s. 1992
Tummaruunikko, sk. 164 cm
Kantakirjattu II-palkinnolla 38 p.
American Patrol xx
American Patrol xx
American Patrol xx
American Patrol xx
American Patrol xx

American Patrol on täysveriori, jolla on monivuotinen kenttäkilpailu-ura takanaan. Suorituskykyisenä ja luonteeltaan erittäin yhteistyöhaluisena sekä järkevänä se on vuosien saatossa saanut runsaasti ihailijoita erityisesti kenttäratsastusväen joukosta.

Patrol esitettiin oripäivillä 1998. Se saavutti rakennearvostelussa 38 pistettä, mutta suorituskyvyn koe keskeytettiin. Samalla tehtiin päätös suorituskyvynkokeen korvaamisesta kilpailusuorituksilla. Tavoitetta lähti toteuttamaan Perttu Puranen, jonka ratsastamana ori sijoittui kenttäkilpailuissa aina kansainvälisellä tasolla saakka. Vaadittavat kilpailutulokset saavutettiin ja ori hyväksyttiin virallisesti siitokseen Ypäjän oripäivillä 2006.

Siitokseen American Patrolia on käytetty jo aikaisemminkin juuri sen erinomaisten ominaisuuksien takia, joita on haluttu hyödyntää huolimatta jalostusluvan uupumisesta. Jälkeläiset ovat osoittaneet oriin pystyvän periyttämään omia hyvä urheiluhevosen piirteitään. American Patrolin kyvyt periyttäjänä eivät ole kuitenkaan sattumaa, sillä ori edustaa erinomaisia täysverilinjoja sekä isänsä että emänsä puolelta. Kesällä 2008 valitsi saksalainen Gerhard Muffels Ratsujalostusliiton Shownäyttelyn toiseksi parhaaksi maitovarsaksi American Patrolin tammavarsan St Aprillin.

Isä Lagunas xx on vuoden 1984 Derbyvoittaja. Se on erittäin vahvasti vaikuttanut saksalaiseen puoliverijalostukseen jättäen viisi kantakirjattua orijälkeläistä. Erityisen voimakas Lagunas xx merkitys on ollut trakehner-jalostukseen, missä se myös esiintyy vahvasti emänisänä, kuten esimerkiksi Blue Horse Armanolla, joka myytiin vuoden 2003 kalleimpana trakehner-oriina kantakirjauksen jälkeisessä huutokaupassa.

Emänisä Sumuru xx on todellinen periyttäjälegenda. Se on palkittu elämänsä aikana lukuisasti jälkeläistensä ansiosta  Championhengst der Mutterstuten -91, -94, -96 ja -97,  Championvererber -92, Champion hengst der 2-jährigen -87 ja -91.

Menestyksekkäimmät jälkeläiset ovat olleet ori Acatenago, joka on valittu vuoden laukkahevoseksi -85, -86 ja -87, ori Mondrian vuoden -89 ja -90 laukkahevonen sekä ori Platini vuoden laukkahevonen -92.