Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Sijainti: Pääsivu / Oriasema / Aiemmin vaikuttaneet orit / Acapulco
Akzent II Absatz Abglanz
Landmoor
Wega Waidmannsdank
Fernanda
Wespe Wendepunkt Wendekreis
Eingabe
Pilgergräfin Pik As xx
Goldallee

Acapulco

Hannover-ori, 1980 - 2005
Musta ruunikko, sk 168 cm
Kantakirjattu II-palkinnolla, 39 p.
Acapulco
Acapulco
Acapulco

Acapulco edustaa kuuluisaa hannoverilaista A-linjaa. Sen isänisä Absatz on varmasti vaikuttanut merkittävimmin modernin Hannover-hevosen tyyppiin. Se toi mukanaan tunnistettavan Absatz-tyypin, jonka charmi ja sulavuus on nähtävissä yhä tänäkin päivänä kolmannessa ja neljännessä polvessa. Piirteitä ovat jalo, ilmeikäs pää, optimaali kaulan ja selän muoto sekä kevyet liikkeet irtonaisilla lavoilla.

Näitä piirteitä on periyttänyt edelleen Acapulcon isä Akzent II, joka lukeutuu viime vuosikymmenen huippuperiyttäjiin.

Myös Acapulcon emälinjasta löytyy suuria periyttäjiä: Wendekreis (i. Ferdinand) ja Pik Ass, yksi merkittävimmistä hannover-jalostuksessa vaikuttavista täysverisistä, jonka jälkipolvi kantaa ylpeästi etuliitettä Pik - tunnetuimpana varmasti Pik Bube.  

Periyttäjänä Acapulco on jatkanut sukunsa linjaa. Jo sen ensimmäiset ikäluokat veivät oriin johtavaan asemaan ikäryhmänsä orien joukossa. Sen jälkeläiset ovat esiintyneet säännöllisesti niin Bundeschampionaatin finaalissa kuin Eliitti-huutokaupoissa. Viime vuosien tunnetuimpana lienee ollut Unicef Wahajama (i. Warkant, ei. Acapulco), jonka kansainvälinen ura on ollut huimassa nousussa. 

Suomessa syntyneet jälkeläiset ovat vahvistaneet sen, mikä Saksassa jo tiedettiin. Acapulco periyttä vahvasti itseään, jättäen jälkeläisilleen keskimääräistä paremmat jalka-asennot, sekä irtonaiset liikkeet erinomaisella takajalkojen toiminnalla. 

Acapulcon jälkeläisten voittosumma on lähes 190 000 euroa.
HANNOVER-ORI ACAPULCO IN MEMORIAM

Kansainvälisesti tunnetuin koskaan Suomessa vaikuttanut jalostusori Acapulco siirtyi vihreämmille laitumille lauantaina 29.10.2005 kunnioitettavassa 25 vuoden iässä.

Acapulco syntyi vuonna 1980 Amselhof Wallessa Saksassa ja oli Joachim Kemmerin kasvattama. Kemmer on kasvattanut lukuisia muitakin jalostusoreja, kuten esim. Suomessa vaikuttavan Ravallon. 3-vuotiaana tapahtuneen hyväksymisen jälkeen Acapulco siirtyi Saksan valtion omistukseen. Suurimman osan elämäänsä Acapulco vietti Cellessa, Saksan valtionsiittolassa.

Jo ensimmäiset ikäluokat veivät oriin johtavaan asemaan ikäryhmänsä orien joukossa. Acapulcon jälkeläiset ovat esiintyneet säännöllisesti niin Bundes Championaatin finaalissa kuin eliittihuutokaupoissakin sekä kansainvälisillä kilparadoilla.

Suomeen Acapulco tuli vuonna 2001 suoraan Hannoverin hevosjalostuksen sydämestä Cellesta. Tuolloin se vielä 21-vuoden iässä kantakirjattiin 39:llä pisteellä. Acapulco oli ensimmäinen Sammaliston Tallin puoliverioreista ja itse asiassa Acapulcosta alkoi Sammaliston Oriaseman toiminta. Acapulco jätti jälkeensä yli 700 hyvärakenteista ja erinomaisesti liikkuvaa varsaa. Vuonna 2005 syntyneet varsat jäivät Acapulcon viimeisiksi.

Acapulcon viimeinen leposija löytyi Lopelta luonnonkauniista, metsäisestä rinteestä Lindblomin perheen pitkäaikaisen kesänviettopaikan, Saarimäen tilan mailta.